Valikko Sulje

Kokouksia, tapaamisia, kodin etsintää

Living Israel -seurakunnan pastorit Gennadi Shaulov ja Andrei Nenashev ovat olleet nyt kaksi ja puoli viikkoa Suomessa. Tänä aikana on tapahtunut paljon eikä yksikään päivä ole mennyt hukkaan. Ihmeitäkin on tapahtunut.

Rakkaat pastorit pääsivät Suomeen monien vaiheiden jälkeen. Uskossa he lähtivät matkaan. Saimme heille tarvittavan maahantuloluvan vasta siinä vaiheessa, kun he olivat Frankfurtin kentällä vaihtamassa konetta ja lupaa juuri silloin kysyttiin. Heprealaiskirjeen 11. luku uskon sankareista tuli lähelle ja alkoi elää uudella tavalla. Jumala on ihmeellinen!

Pastorit ovat tavanneet pääkaupunkiseudulla venäjänkielisiä ystäviään, palvelleet myös heidän seurakunnissaan sekä saaneet monia uusia kontakteja tulevaa Suomen Lämmintä kotia varten. Jo matkan alussa he saivat ensimmäisen kodin tulevan asukkaan ja hän teki myös uskon ratkaisun. Häneen on pidetty yhteyttä sen jälkeen. Tämä vahvisti vierailun tärkeyden ja merkityksen: he tulivat maahamme avatakseen tänne ensimmäisen Suomen Lämpimän Kodin.

Sunnuntaina 6.6. olimme vierailulla Pieksämäen vapaaseurakunnassa Israelin ystävien tilaisuudessa ja sen jälkeen Naarajärven avovankilassa. Pastori Gennadi puhui saarnassaan sokeasta Bartimeioksesta, jonka ohitse kaikki kulkivat. Ihmiset yrittivät vaientaa hänet, mutta Jeesus kuuli hänen huutonsa, pysähtyi hänen luokseen, ja hän sai näkönsä ja lähti seuraamaan Jeesusta. Vaikka Jeesus oli silloin jo menossa Jerusalemiin ja siellä Golgatalle ristiinnaulattavaksi, hän ei ajatellut itseään eikä tulevaa kärsimystään vaan pysähtyi auttamaan tuota miestä. Jeesus kutsuu myös meitä esimerkillään pysähtymään ja auttamaan lähimmäisiämme. Mutta miten voimme tehdä sen, jos meissä on vain ihmisrakkautta, joka on loppujen lopuksi aina itsekästä? – Emme mitenkään. Raamatussa kuitenkin sanotaan, että Jumalan rakkaus on vuodatettu meidän sydämiimme Pyhän Hengen kautta, kun olemme ottaneet Jeesuksen vastaan Herraksemme ja Vapahtajaksemme.

Miksi Jumalan rakkaus ei sitten kuitenkaan virtaa meistä, vaikka olemme tulleet uskoon ja saaneet Pyhän Hengen? Pastori Andrei opetti esteistä, joita Jumalan rakkauden tiellä on. “…rakkaus, joka tulee puhtaasta sydämestä ja hyvästä omastatunnosta ja vilpittömästä uskosta.” (1.Tim.1:5.) Meidän tulee omistaa puhdas sydän, hyvä omatunto ja vilpitön usko. Jos joku näistä puuttuu, Jumalan rakkaus ja elävä vesi ei voi virrata kauttamme janoisille ja tarvitseville. Puhdas sydän – että ajatuksemme, toiveemme, halumme, tunteemme ovat puhtaat. Hyvä omatunto – että aina ja kaikkialla toimimme rehellisesti. Vilpitön usko – että uskomme on aitoa emmekä teeskentele toisten ihmisten, emme myöskään Jumalan edessä. Jos meiltä puuttuu uskoa, olkaamme rehellisiä ja tunnustakaamme se Jumalalle ja pyytäkäämme Häntä antamaan meille lisää uskoa ettei uskomme joutuisi haaksirikkoon.

Pastorit elävät kuten saarnaavat. Keskipisteessä on aina rakkaus Jeesukseen ja heidän tekemänsä laupeuden työ, johon Herra on heidät lähettänyt: pelastaa ja kohdata niitä, jotka ovat syrjäytyneet ja joita kukaan muu ei halua kohdata. He kutsuvat myös muita toimimaan Jumalan valtakunnan työssä ja olemaan herkkiä Jumalan kutsulle, että emme olisi kuin kolme nuorukaista, jotka asettivat omat tarpeensa edelle, kun Jeesus heitä kutsui (Luukas 9:57-62).

Suomeen tulon tarkoitus, ensimmäisen Suomen laupeuden kodin avaaminen heidän ohjauksessaan, odottaa vain sopivan talon löytymistä tarkoitustaan varten. Ensimmäinen koti tulee olemaan venäjänkielinen, myöhemmin perustettavat kodit ovat myös suomenkielisiä. Asukkaat ovat valmiina, samoin vapaaehtoistyöntekijät, jotka tulevat asumaan kodissa heidän kanssaan. Vain talo puuttuu. Etsimme pääkaupunkiseudulta 4-5 huonetta käsittävää tai isompaa taloa (rivitaloasuntoa), joka on ehkä tällä hetkellä tyhjillään, mutta asuttavassa kunnossa ja joka toimii tukikotina ensisijaisesti päihdeongelmaisille. Tarjoamme kodissa apua tarvitseville ilmaisen asumisen, huolenpidon ja tuen päihteettömyyteen. Koti toimii lähimmäisenrakkaudesta käsin vapaaehtoisvoimin. Katamme kodin ylläpito- ja käyttökulut.

Jos tiedät tai kuulet tällaisesta talosta, ota yhteyttä meihin sivustoltamme löytyvän sähköpostin tai puhelinnumeron kautta.

Seuraavat yleisötilaisuudet, joissa on mukana pastori Gennadi Shaulov:

22.6. JOROINEN klo 13-15, Myrskylyhty ry, Koskentie 9

23.6. KUOPIO klo 19, Helluntaiseurakunta, Vuorikatu 29

24.6. ANTTOLA n. klo 10 eteenpäin, ViaDia ruokajako, Mikkelintie 29

28.6. JOENSUU klo 18, Ev.lut.srk-keskus

TERVETULOA MUKAAN!