Valikko Sulje

Lämmin Koti Suomessa

Helsinki, Suomi

Lämmin Koti

Tuleva Suomen Lämmin Koti toimii itsenäisesti Suomessa liittyen kuitenkin muiden Lämpimien Kotien ketjuun. Se on suomalainen tukikohta ihmisille, jotka haluavat ja tarvitsevat apua Jumalalta elämänsä hallintaan. Living Israelin pastorit Gennadi Shaulov, Andrey Nenashev ja Sergei Semida toimivat neuvonantajina ja tukena sekä toiminnan alkuvaiheessa että jatkossakin.

Tällä hetkellä etsimme sopivaa taloa toiminnan aloittamiseksi.

Toiminnan vaiheita

Loppuvuoden 2019 Suomen vierailun aikana pastoreiden näky Suomesta sekä yhteistyö Uskon tie ry:n kanssa vahvistui ja toiminnassa alkoi uusi vaihe: Rukoustyö Suomen Lämpimän Kodin perustamiseksi alkoi.  

Lämmin Koti -työn puolesta rukoillaan eri puolilla Suomea ja Israelissa sekä maanantaisin Lämpimien kotien kansainvälisessä rukousillassa.

Pastoreiden Gennadi Shaulovin ja Andrey Nenashevin alkukesän 2021 vierailun aikana Jumala osoitti suuntaa pastori Shauloville siitä, miten Lämmin Koti -työ jatkuu Suomessa eteenpäin.

Tällä hetkellä, kun Suomessa ei vielä ole omaa Lämmintä Kotia, Suomen ensimmäisillä asukkailla on mahdollisuus asua kuntoutuksen aloitusjakso Tallinnan Lämpimässä kodissa ja loppujakso Israelissa. Tallinnan ja Israelin kodit ovat venäjänkielisiä. Myös vapaaehtoisilla on mahdollisuus lähteä Israeliin perehdytysjaksolle. Näin vapaaehtoiset ja asukkaat saavat parhaan mahdollisen perehdytyksen kodin toiminnan periaatteisiin ja pohjan Lämpimän Kodin toiminnalle Suomessa. 

Suomen Lämmin Koti tulee palvelemaan kaikkia avun tarpeessa olevia.

Kodin toimintaperiaatteita

Lämpimään Kotiin asukkaaksi pääsee, kun haluaa vapaaksi päihteistä ja hyväksyy kodin toimintaperiaatteet ja säännöt.

Hengellinen kuntoutusjakso kestää noin yhdeksän kuukautta. Kodissa noudatetaan mm. ehdotonta päihteettömyyttä, osallistutaan päivittäisiin hengellisiin tilaisuuksiin ja muuhun kodin toimintaan.  Kodin säännöt ovat yhteiset niin vapaaehtoisille kuin asukkaille. 

Asukkaalla on myös oikeus lähteä omasta toiveesta pois kodista.

Kodissa asuu myös toiminnasta vastaava ja mahdollisesti vapaaehtoisia asukkaiden kanssa. Heidän panoksensa kodin toimintaan ja ylläpitoon perustuu vapaaehtoisuuteen. 

Lämpimässä kodissa ei ole palkattua henkilökuntaa vaan kaikki toimivat vapaaehtoisperiaatteella.  Kaikki kodin toiminta on uskon varaista.

Uskon tie ry mahdollistaa ja koordinoi virallisena taustayhdistyksenä Suomen Lämpimän Kodin toimintaa.