Valikko Sulje

Lämmin Koti Nahariassa

Naharia, Israel

Lämmin Koti
&
JOHEVED
Messiaaninen seurakunta

Seurakuntamme

Naharia on pieni maaseutu- ja lomakohde Välimeren rannalla lähellä Israelin pohjoista rajaa, 10 km:n päässä Libanonista. Kartalla Naharian kaupungin ääriviivat muistuttavat partioivaa vartiolaivaa, joka valvoo rajojamme. Samoin seurakuntamme tavallaan vartioi kaupungin muureja koko yhteisömme puolesta.

Tärkein osa seurakuntelämäämme on raamatun totuuksien tunteminen, henkilökohtaisen suhteen rakentuminen Jeesukseen ja yhteys toinen toisiimme.

Seurakuntamme työalueita ovat päihdekuntoutustyö, kodittomien, varattomien ja vanhusten ruoka-apu, sairaiden luona vierailut, rahallinen apu sitä tarvitseville, lapsi- ja nuorisotyö, miesten ja naisten illat, kotisolut sekä seurakunnan yhteiset jumalanpalvelukset ja ylistys. Vietämme myös yhdessä erilaisia juhlia. Seurakuntana olemme lähes päivittäin yhteydessä toisiimme eri työmuotojen kautta ja pidämme huolta ja tuemme toinen toisiamme myös arjessa; olemme yhtä suurta Jumalan perhettä.

Lämmin Koti

Tammikuussa 2010 kaupungissa avattiin Lämmin Koti huume- ja alkoholiriippuvaisten auttamiseksi. Samana vuonna kaksi perhettä ja Lämpimän Kodin asukkaat muodostivat seurakunnan. Vuonna 2011 seurakunta siunattiin Messiaanisen Living Israel -seurakunnan yhteyteen.

Yli 300 ihmistä on kuullut evankeliumin Lämpimässä Kodissa ja yli 60 heistä palvelee Israelissa ja ulkomailla. Jotkut ovat jääneet tekemään palvelutyötä seurakunnassa. Useat kuntoutujista ovat löytäneet puolison ja perustaneet perheen. Monen kuntoutujan elämässä Jumala on tehnyt ihmeen: he ovat saaneet lapsia vaikka sitä pidettiin inhimillisesti mahdottomana.

Tehtävämme on kadotettujen ihmisten ja inhimillisessä hädässä olevien tavoittaminen ja auttaminen. Jaamme evankeliumin sanoman heidän kanssaan ja tarjoamme apua Lämpimässä Kodissa. 

Andrei Nenashev perusti tämän Lämpimän Kodin ja hänet vihittiin v. 2011 myös seurakunnan pastoriksi. Myöhemmin seurakunta sai nimen Jumalalta – ”Joheved”, mikä tarkoittaa – ”Jumala on minun kunniani”.

Andrein vastuulla on myös Israelin ulkopuolella olevien Lämpimien Kotien venäjänkielinen nettirukouskokous maanantai-iltaisin. 

Viiden vuoden ajan hän on ollut useiden Living Israelin kuntoutuskotien johtajana Israelissa. Hänen aloitteestaan perustettiin Living Israelin katkaisuhoitoasema.