Valikko Sulje

Kevätkiertue 20.4.-14.5.2023. Matkakertomus.

Pääkaupunkiseudun rukousryhmä ja ympäri Suomea esirukoilevat ystävät olivat kantaneet asioita Jumalalle useita kuukausia ennen kuin Gennadin Lähetysmatka keväällä 2023 toteutui. Matkan kesto oli 24 päivää, joiden aikana oli tilaisuuksia kaikkiaan 25. Gennadi itse käytti puhuessaan sanaa “lähetysmatka” ja silloin ymmärsin, että sitähän tämä oli – lähetysmatka! Tiimi, joka liikkui Gennadin mukana, oli pieni: Riitta ja Pentti Aho, mutta rukoustiimi matkan takana oli suurempi. Jumala oli lähettänyt Gennadin ja koko tiimin valmistamaan kansaansa sekä ahdistusta että herätystä varten.

PK-seudun rukoustiimissä tuli esiin näky, jossa pyöreän muotoisesta normaalin näköisestä pilvestä satoi lempeää sadetta ihmisten päälle. Erikoista oli se, että pilvi liikkui ihmisten mukana heidän päänsä päällä ja satoi koko ajan. Pilvi kulki tiimin mukana kaikkialle, minne he menivätkin. Uskon, että Taivaallinen Isä on antanut tämän ihmeellisen pilven Suomen kaikille seurakunnille. Pilvi kuvaa Pyhän Hengen virkistävää, elävöittävää uutta luovaa vaikutusta ihmisen henkeen, sieluun ja ruumiiseen.
Tällainen lempeä sade pehmittää tiimiläisten ja kuulijoiden sydämien maaperää, että Jumalan sanan siemenet  kasvavat ja tuottavat sitä satoa, mikä on Jumalan suunnitelma tänä päivänä. Vahvistukseksi tuli Jes. 45:8  “Tiukkukaa, te taivaat, ylhäältä, vuotakoot pilvet vanhurskautta. Avautukoot maa ja antakoon hedelmänänsä pelastuksen, versokoon se myös vanhurskautta. Minä, Herra, olen sen luonut.”

Täytyy sanoa, että Jumalan sade on vahvistanut tiimissä olleita armolahjoja ja  kutsumusta, mikä kullakin on. Erityismaininta tulee antaa tulkeille. Meillä oli matkalla useita erinomaisia tulkkeja, jotka olivat mukana täysillä: Alkumatkasta seitsemän tilaisuutta sekä myöhemmin Lappeenrannan tilaisuuden tulkkasi Maarit Remes, Joensuun seudulla sen teki Päivi Piironen. Kiteellä tulkkauksen hoiti Anne Lännenpää. Turussa Gennadia tulkkasi Harri Junnila. Toivonseurakunnassa oli oma tulkki Terttu Takala.
PK-seudulla tulkin tehtäviä hoiti Lana Dolgiy neljässä kokouksessa sekä Israelin Toivo ry:n juhlassa Andres Koskelainen. Betaniassa tulkkina toimi Anja Berdov.
Maarit Remes, Taru Ilvonen ja Reijo Kujansuu järjestivat Uskon tie ry:n kautta kokouspaikat ja yöpymiset eri paikkakunnilla Jumalan suunnitelman mukaan.

Olemme liikkuvana tiiminä kokeneet Jumalan huolenpidon ja Hänen yksityiskohtaisen suunnittelunsa koko matkan aikana. Meiltä ei ole puuttunut mitään! Kokouksiin tuli ihmisiä, jotka sanoivat että Pyhä Henki kehotti tulemaan tilaisuuteen. Heidän tottelemisestaan tuli heille siunaus ja niin nämä ihmiset saivat kosketuksen Herralta. Herran kosketuksesta seuraa aina elämä. Joku tuli uskoon, toinen täyttyi Pyhällä Hengellä, toinen eheytyi, toinen parani fyysisestä vaivasta – kaikki tapahtui, kun Herra kosketti. Jokainen sai avun Jeesukselta, jonka Jumala on antanut meille viisaudeksi, vanhurskaudeksi, pyhitykseksi ja lunastukseksi. 1.Kor.1:30.

Lähdimme liikkeelle 20.4. Aluksi Mänttään, Turvapaikkaan, jossa oli kahden päivän aikana kolmen kokouksen seminaari aiheena Usko! Toivo! Rakasta! Asuimme ja elimme siellä sen ajan. Viitasaarella oli samasta aiheesta kaksi kokousta lauantaina, ja Juvalla sunnuntaikokous 23.4. klo 16. Asuimme Juvalla entisellä koululla ja kokoukset olivat naapurikaupungeissa Savonlinnassa ja Pieksämäellä. Joensuussa asuimme mökissä keskellä metsää. Mökki oli viihtyisä, mutta uiminen ei meiltä onnistunut umpijäiden ja kylmien ilmojen vuoksi. Joensuussa oli yksi tai kaksi tilaisuutta päivässä. Sinne jäi useita ystäviä ja tuttuja, joihin meillä oli Hengen yhteys Jeesuksen kautta.

Herra on hyvä! Herra siunatkoon runsaasti jokaisen, joka on antanut kotinsa meille yöpymispaikaksi matkan varrella. Herra siunatkoon jokaisen, joka on antanut meille muuta hyvää. Ajelimme autolla eri paikkakuntien välillä ja ABC:t tulivat matkan aikana tutuiksi.

Vapun aattona, sunnuntaina, olimme kokouksessa mukana Kiteellä. Pyhä Henki oli voimakkaasti läsnä ja kokous kesti rukouspalveluineen pitkään. He olivat ystävällisesti valmistaneet meille matkalaisille keiton ja ukrainalaiset olivat tehneet runsaasti tarjottavaa kahvin kanssa. Jumala siunatkoon runsaasti heitä!

Kiteeltä Vantaalle tuli tämän lähetysmatkan pisin ajomatka, runsaat 400km.
Kolmetoista tilaisuutta oli takanapäin ilman vapaapäivää, mutta Herra oli antanut voimaa ja viisautta Gennadille, kuskille ja apukuskille. Hyvin olemme jaksaneet koko matkan. Hän on luvannut antaa voimansa ja väkevyytensä omilleen. Herra on antanut kullekin päivälle annoksen mannaa ja sitä on saatu jakaa eteenpäin. Toinen puolikas lähetysmatkaa on vielä edessäpäin vapun jälkeen. Vappu on muuten vapaapäivä!
Kunnia kaikesta Jumalalle!

Vapaapäivän jälkeen auton keula kääntyi kohti Turkua ja Martinkirkkoa. Ilpoistenpiirin tilaisuus oli jännittävä, kun se kuvattiin ja äänitettiin TV7:aan ja Radiodeihin. Kokous löytyy youtubesta nimellä “Ilpoistenpiiri 153”. Rukouspalvelussa oli toistakymmentä ihmistä auttamassa ja ihmisiä tuli paljon esille. Oli mukava tavata Soile Inkari – hän on juuri niin ihana ihminen kuin miltä näyttääkin. Soile oli mukana myös Paraisilla Agricolan kappelissa, jonka vanhimmat osat ovat 1200-luvulta. Rukouspalvelua ei pitänyt olla, mutta apua tarvitsevia kuitenkin löytyi. Kahtena iltana Toivonseurakunta oli järjestänyt arki-illoille kokoukset meitä varten. Siellä on aina rento tunnelma ja Pyhä Henki toimi väkevästi.

Lauantaina 6.5.2023 olimme mukana Helsingissä Israelin Toivo ry: n 15-v. juhlassa Malmin työväentalolla. Sielläkin oli rukouspalvelua tarvitsevia.
Malmin luterilaisen kirkon Israel-piirissä Pyhän Hengen läsnäolo oli voimallinen. Gennadi puhui parhaan valitsemisesta kuten Maria teki istuessaan Jeesuksen jalkojen juuressa. Parhaan valitseminen on sitä, että valitsee Jeesuksen kaikkein tärkeimmäksi elämässään myös ajan käytössään.

Vantaan Liesikappelissa vietettiin Israel-iltaa. Gennadi puhui levon saavuttamisesta. Puhe oli vaikuttanut useisiin henkilöihin, jotka tulivat rukouspalveluun.
Vuosaaren Vapaaseurakunnassa oli pieneen tilaan pakkautunut lähes 30 henkilöä, jotka viihtyivät Israel-illassa rukouspalveluineen. Pyhän Hengen läsnäolo oli käsin kosketeltava.

Kointähti-yhdistyksen tiloissa 11.5. oli paljon väkeä. Siellä karkeloitiin, laulettiin, kuunneltiin Gennadin sanaa ja rukoiltiin. Rukouspalveluun tuli ihmisiä kokouksen lopussa kymmeniä. Ihmiset rukoilivat penkeissä toistensa puolesta ja Herra vaikutti. Tilaisuus kesti kaikkiaan lähes neljä tuntia. Jeesus kohtasi monia, monia väkevällä voimallaan.

Perjantaina 12.5. ajeltiin Lappeenrantaan kotimajoitukseen. Iltapäivällä lauantaina oli Kansanlähetyksen lähetyskodissa kaksiosainen kokous. Kahvitarjoilu oli välissä. Pyhän Hengen läsnäolo oli voimakas. Sunnuntaina 14.5., äitienpäivänä, Seutulan Betaniassa oli lähetysmatkan viimeinen kokous. Haikeana jätimme hyvästejä Gennadille ja lähetimme Herran siunauksen hänen mukanaan hänen perheellensä, seurakunnallensa ja hoitokodillensa.

Tämä kevään 2023 lähetysmatka oli kilometrimäärässä puolet lyhyempi kuin syksyn 2022 matka, mutta toivottavasti hengellisen vaikuttavuutensa puolesta ainakin yhtä voimakkaasti vaikuttava. Olen saanut tietoa syksyn matkan vaikutuksista ihmisten elämään ja seurakuntien virkistymiseen ja Pyhä Henki on jäänyt tekemään työtä. Rukoilemme, että Pyhä Henki tekee työtä vielä voimakkaammin tämän kevään matkan aikana tapaamissamme ihmisissä ja seurakunnissa. Gennadi jakoi Jumalan sanan siementä ja taivaasta tiukkunut pilvi antoi sadetta maaperään, mutta Jumala on ainoa, joka antaa kasvun.

Lähetysmatkan kirjoitti muistiin Riitta Aho. Kuvat Riitta Aho, Taru Ilvonen ja Maarit Remes.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *