Valikko Sulje

Pastori Sergei Semida Suomessa. Vierailun jälkeen

Living Israel -seurakunnan pastori Sergei Semida vieraili Suomessa helmikuun alussa. Kokouksia järjestettiin viiden päivän ajan pääkaupunkiseudulla. Jumalan Pyhä Henki kosketti, herätteli ja rohkaisi kuulijoita. Pastori Semida puhui mm. siitä, miten tärkeää meidän on löytää aikaa Herralle kiireisenkin arjen keskellä ja syventyä Raamatun sanaan. Silloin Hän pitää huolen, että saamme tehtyä kaiken muunkin tarpeellisen. Silloin emme myöskään eksy emmekä lähde seuraamaan vääriä opettajia vaan pysymme Jeesuksessa.  Tänä aikana tämä on erittäin vakava muistutus meille jokaiselle. Mielessä on kiitollisuus Jumalalle tästäkin vierailusta.   

Tämän kertaisessa uutiskirjeessä Sergein todistus sekä terveiset Israelista suomalaisille. Pahoittelumme, että uutiskirjeiden postituksessa on ollut viime aikoina teknisiä hankaluuksia. Toivottavasti tämä kirje tavoittaa teidät jokaisen, joka haluaa olla mukana uutiskirjeen tilaajana. Jos et halua saada uutiskirjettä, voit perua sen kirjeen lopussa olevasta linkistä.

PASTORIN TODISTUS

Olen Sergei. Synnyin ja vietin lapsuuteni ja nuoruuteni Ukrainassa. 17-vuotiaana jouduin vankilaan ja kokeilin ensimmäisen kerran huumeita. Vapautuessani vankilasta olin jo huumeriippuvainen. Kun ymmärsin, että huumeet kontrolloivat minua, yritin kaikin tavoin päästä niistä eroon, mutta omat voimat eivät riittäneet. Lähdin huumeita karkuun Israeliin vuonna 1998 (tein siis alijan, äitini on juutalainen). Mutta se ei ratkaissut ongelmaani.

Niin käytin 16 vuotta huumeita ja olin jo epätoivoinen, että elämäni ei enää voi muuttua. Mutta kerran äitini vaati, että lähden hänen kanssaan seurakunnan kokoukseen. Suostuin, vaikka en sillä hetkellä ajatellut, että se pysäyttäisi minut. Mutta se tapahtuma muutti elämäni.

Kun olin tehnyt sovinnon Herran kanssa, vapauduin huumeista. Herra johdatti minut Maalotin kaupunkiin kuntoutuskotiin, jossa tutustuin Living Israel -seurakunnan pastoreihin. Myöhemmin aloin palvella Herraa samassa kuntoutuskodissa. Niinä vuosina kuljin tien narkomaanista pastoriksi. Olen palvellut Living Israelin kuntoutuskodeissa Amerikassa, Ukrainassa ja Baltian maissa. Elämäni on muuttunut täysin – siitä on tullut mielenkiintoista ja täyteläistä. Näen, miten Jumala pelastaa avullani samanlaisia, jollainen itse olin. Jumala on laupeudessaan antanut tehdä palvelutyötä myös muiden ihmisten parissa, jotka yhtä lailla tarvitsevat Herraa ja hänen armoaan. Jumala toimii ja antaa voitelua avata uusia seurakuntia, joissa erilaiset ihmiset pelastuvat. Nykyään olen johtavana pastorina Living Israelin Natanian seurakunnassa Israelissa sekä Pietarissa ja Tsherepovetsissa Venäjällä.

Sydämessäni palaa tuli Herralle ja uskon, että Hänen Sanansa vapauttaa vielä monen ihmisen elämän. Näkyni on palvelutyön laajeneminen seurakuntien monistumisen kautta, mikä tuo seurakuntien yhteyteen enemmän uskosta osattomia ihmisiä.

KUULUMISIA ISRAELISTA

Poliittinen tilanne on vaikea. Monet osoittavat mieltään Netanjahua ja hallitusta vastaan. Me uskovina ymmärrämme, että meidän tulee rukoilla vallanpitäjiemme puolesta. Jumala säätää.

Osa israelilaisista on sitä mieltä, ettei nyt sodan kestäessä saa vaihtaa hallitusta. Toiset taas haluavat uuden hallituksen. Osa on sitä mieltä, että täytyy päästä sopimukseen terroristien kanssa, lopettaa sota ja vapauttaa pankkivangit. Toisten mielestä taas niin ei saa tehdä. Kansalaisten mielipiteet ovat täysin jakaantuneet Israelissa.

Ihmisillä on taloudellisesti vaikeaa ja he tarvitsevat taloudellista tukea, kun kaikki nuoret miehet on kutsuttu armeijaan. Positiivista on se, että seurakunnat ovat tulleet yhteen ja järjestävät yhdessä apua, kuten vievät humanitaarista apua sotilaille maan rajoille. Myös sotilaiden perheitä autetaan, myös taloudellisesti. Maa on ikään kuin herännyt elämään yhdessä auttamisen kautta.

SUOMALAISILLE LUKIJOILLE

Suomi on tullut minulle jo jonkin verran tutuksi. Olen käynyt täällä muutaman kerran aiemmin kiertueilla. Nyt olen ystävien luona vierailulla. Teemme yhdessä palvelutyötä, käymme eri seurakunnissa ja muissa hengellisissä tilaisuuksissa, palvelemme ja rukoilemme ihmisten puolesta.

Tiedän, että Suomessa on jo kauan ollut Israelin ystäviä ja täällä rukoillaan juutalaisen kansan puolesta. Haluaisin kovasti, että Suomessa jatketaan edelleen rukousta Israelin puolesta, jotta Suomi voisi olla siunattu maa Jumalan Sanan mukaan, joka sanoo: joka siunaa Israelia, sitä Minä siunaan. Sen tähden myös me juutalaiset rakastamme Suomea ja suomalaisia. Suomalaiset ovat myös tehneet paljon matkoja Israeliin ja toimineet monin tavoin maamme hyväksi, mm. rakentaneet kristityn kibbutsin. Siksi Jumala runsaasti siunatkoon kaikkia teitä ja antakoon voimaa, ettette luovu uskosta Herraamme Jeesukseen Kristukseen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *