Naharia, Israel

Lämmin Koti
&
JOHEVED
Messiaaninen seurakunta

Niin te saatte asua maassa, jonka minä annoin teidän isillenne; ja te olette minun kansani, ja minä olen teidän Jumalanne.
Hesekiel 36:28

Seurakuntamme

Naharia on pieni maaseutu- ja lomakohde Välimeren rannalla lähellä Israelin pohjoista rajaa, 10 km:n päässä Libanonista. Kartalla Naharian kaupungin ääriviivat muistuttavat partioivaa vartiolaivaa, joka valvoo rajojamme. Samoin seurakuntamme tavallaan vartioi kaupungin muureja koko yhteisömme puolesta.

Tärkein osa seurakuntelämäämme on raamatun totuuksien tunteminen, henkilökohtaisen suhteen rakentuminen Jeesukseen ja yhteys toinen toisiimme.

Seurakuntamme työalueita ovat päihdekuntoutustyö, kodittomien, varattomien ja vanhusten ruoka-apu, sairaiden luona vierailut, rahallinen apu sitä tarvitseville, lapsi- ja nuorisotyö, miesten ja naisten illat, kotisolut sekä seurakunnan yhteiset jumalanpalvelukset ja ylistys. Vietämme myös yhdessä erilaisia juhlia. Seurakuntana olemme lähes päivittäin yhteydessä toisiimme eri työmuotojen kautta ja pidämme huolta ja tuemme toinen toisiamme myös arjessa; olemme yhtä suurta Jumalan perhettä.

Tervetuloa kaupunkiimme ja seurakuntaamme. Vieraitamme varten meillä on viihtyisät ilmastoidut huoneet. Olemme aina iloisia saadessamme uusia ystäviä.

Uuden käskyn minä annan teille, että rakastatte toisianne, niinkuin minä olen teitä rakastanut — että tekin niin rakastatte toisianne. Siitä kaikki tuntevat teidät minun opetuslapsikseni, jos teillä on keskinäinen rakkaus.

Joh. 13:34-35

Lämmin Koti

Tammikuussa 2010 kaupungissa avattiin Lämmin Koti huume- ja alkoholiriippuvaisten auttamiseksi. Samana vuonna kaksi perhettä ja Lämpimän Kodin asukkaat muodostivat seurakunnan. Vuonna 2011 seurakunta siunattiin Messiaanisen Living Israel -seurakunnan yhteyteen.

Yli 300 ihmistä on kuullut evankeliumin Lämpimässä Kodissa ja yli 60 heistä palvelee Israelissa ja ulkomailla. Jotkut ovat jääneet tekemään palvelutyötä seurakunnassa. Useat kuntoutujista ovat löytäneet puolison ja perustaneet perheen. Monen kuntoutujan elämässä Jumala on tehnyt ihmeen: he ovat saaneet lapsia vaikka sitä pidettiin inhimillisesti mahdottomana.

Tehtävämme on kadotettujen ihmisten ja inhimillisessä hädässä olevien tavoittaminen ja auttaminen. Jaamme evankeliumin sanoman heidän kanssaan ja tarjoamme apua Lämpimässä Kodissa. 

Andrei Nenashev perusti tämän Lämpimän Kodin ja hänet vihittiin v. 2011 myös seurakunnan pastoriksi. Myöhemmin seurakunta sai nimen Jumalalta – ”Joheved”, mikä tarkoittaa – ”Jumala on minun kunniani”.

Andrein vastuulla on myös Israelin ulkopuolella olevien Lämpimien Kotien venäjänkielinen nettirukouskokous maanantai-iltaisin. 

Viiden vuoden ajan hän on ollut useiden Living Israelin kuntoutuskotien johtajana Israelissa. Hänen aloitteestaan perustettiin Living Israelin katkaisuhoitoasema.

Vieraile luonamme

Jumalanpalvelukset pidetään perjantaisin klo 18, osoite:

Nahariya, Lohamei HaGeta’ot 18, 2. kerros.

Ota yhteyttä

+972-52 591 2184

Lämmin Koti

Living Israelin perustamia Lämpimiä Koteja on Israelin lisäksi Baltian maissa, Keski-Euroopassa, Ukrainassa, Venäjällä ja Yhdysvalloissa.  Verkosto kattaa jo yhteensä yli 40 Lämmintä Kotia. Uskon tie ry tukee Lämmin Koti -työtä Baltiassa ja Israelissa. Tutustu tarkemmin: